שיטת HARMONIOUS FLOW צמחה מתוך שנים של תרגול אישי ותהליך סינתזה ארוך בין אומניות לחימה פנימיות, גישות יוגה שונות, מדיטציית ויפאסנה ושיטות מודרניות לטיפול בתנועה.

 

השיטה מלמדת כיצד לתפוס את הגוף כמערכת הוליסטית וכיצד לפתח איכויות של הרמוניה וזרימה כדי להשיג חופש תנועתי ושקט פנימי.


תכלית זו מושגת בעזרת תרגול פשוט המטפח הווייה הרמונית בה אנו מחוברים לתנועה המתרחשת בנו ומסוגלים לזרום ולהשתנות תוך שמירה על חיבור ותיאום בין כל מרכיבינו.

 

ניסיון 1

למה Harmoniou flow ?

שם זה נבחר כדי להבליט את ההרמוניה כאיכות החשובה ביותר בתרגול.

הרמוניה היא איכות המתבטאת במערכת יחסים של תאימות בין גורמים המסוגלים להסתנכרן באופן המעניק משמעות רחבה ואף מאחדת למפגש ביניהם.

כשאנו מתרגלים את איכות ההרמוניה בתוכנו אנו מטפחים את מערכת היחסים שלנו עם עצמנו, על מרכיבינו הפנימיים, ועם עולם פועם וזורם בו כל התופעות מבוססות על אותם עקרונות תנועה רחבים.


אז איך זה עובד ?

השיטה עוסקת במעבר הדרגתי מתפיסה תנועתית לינארית אליה אנו מורגלים לתפיסה תנועתית רב מימדית המבוססת על שפת התנועה הטבעית.

השיטה מבנה רצף תהליכי המוביל את המתרגל צעד אחר צעד לעבר חווית תנועה הרמונית.


• ‘לעשות פחות’ על מנת לחסוך באנרגיה אותה נפנה לטובת תהליך שכלול דפוסי תנועתנו.  

• פיתוח קשב לזרימה הפנימית המתרחשת בנו בתוכו.

• פיתוח הבנה ויזואלית/תפיסתית של דינמיקת התנועה הטבעית.

• פיתוח היכולת לשהות במבנה ללא מאמץ.

• פיתוח היכולת לייצר תנועה מלאה המשלבת את כול מערכותינו בצורה מתואמת.

תהליך שכלול דפוסי תנועתנו דורש תשומת לב רבה, לכן מכוונת השיטה בשלבי התרגול הראשונים לצמצום התנועה החיצונית המסייעת לצבירת אנרגיה בה אנו יכולים להשתמש כדי להרחיב את מודעותינו לאופן בו אנו נעים.


אין משמעות העצירה התקשחות או ניסיון להגביל את תנועתנו, כל הזמן מתרחשת בנו תנועה גם כשאנו נמצאים בתנוחה מסוימת, לכן הכוונה היא אך ורק להפסיק להניע את השלד במרחב באופן יזום כך שהעצירה אינה נכפית אלא מתרחשת באופן טבעי.

תהליך עצירת התנועה החיצונית צומח יחד עם גילוי הזרימה הפנימית המתרחשת בנו.

כשאנו מצמצמים את התנועה חיצונית אנו מאפשרים להכרתנו להתמקד בהתרחשות המרכזית אליה אנו מכוונים בתרגול – פעילות המערכת העצבית הנמצאת בתהליך מתמיד של חישת הגוף בחלל המייצרת את החוש המרחבי.

 

זרימה זו מכונה ‘הזרימה הפנימית’ והיא מתרחשת בכל רגע נתון בין אם אנו במנוחה או בתנועה. כדי להכיר זרימה זו אנו צריכים לפתח קשב לתחושות בגופנו המספרות לנו מה קורה ברגע הנוכחי וכיצד אותה זרימה מתנהגת.

 

רצף מתמיד זה של תחושות הוא חומר הגלם עבור המיינד המייצר את הדימוי התנועתי לפיו הגוף נע, לכן שכלול הסף התחושתי הוא הצעד הראשון בדרך להכרת גופנו באופן מעמיק, ופיתוח אפשרויות תנועה חדשות.

כיוון שנושא פיתוח הקשב הוא נדבך מרכזי בשיטה, המבנה העיקרי סביבו מתארגן התרגול הוא תנוחת הישיבה.

הישיבה היא תנוחת מדיטציה קלאסית, המאפשרת מקום נכון באמצע בין עשייה להרפייה. תנוחה זו מציבה אתגר לעמוד השדרה הנדרש לארגן את עצמו כנגד כוח הכבידה, כאשר מנגד לא נדרשת מהרגליים עבודה שרירית משמעותית הצורכת אנרגיה רבה.

היכולת לחסוך באנרגיה תוך הישארות מחוברים לכאן ולעכשיו הופכת את הישיבה למבנה אידיאלי לחקור בו את ההתרחשות התנועתית המתרחשת בנו .

הידע המתאר את עקרונות התנועה במרחב מקודד בסמל היין יאנג הדאואיסטי.

 

סמל זה הוא גרסה דו מימדית של טורוס כפול פועם (4Dׂׂׂׂׂ). מודל הטורוס הכפול הפועם מתאר מבנה בסיסי המורכב משני כוחות מנוגדים ואת הזרימה הדינמית המאפשרת השתנות ממופע למופע תוך שמירה על איזון בכל רגע נתון.

 

דינמיקה זו מתבטאת גם בדרך בה נע גופנו החל בתופעת פעימת הנשימה ועד האופן בו מערכות רקמתיות מחוברות ועובדות יחדיו על מנת לייצר תנועה פיזית.

השיטה פורשת מרחב תרגול המחבר בין פיתוח הקשב לתחושות הגוף לבין הכרותנו עם שפת התנועה הטבעית.

כסא ה-flow נועד לתווך אפשרות של תנועה חסרת מאמץ סביב מרכז יציב ולהקל על השהייה בתנוחות ישיבה שונות. בנוסף הוא משמש מעין זכוכית מגדלת המאפשרת לנו להציף דפוסי תנועה עדינים שברגיל אין לנו מספיק רזולוציה תחושתית בכדי לחוש אותם. 


הכסא מותאם לצורות עבודה מגוונות ועיצובו הייחודי מגרה תנועה מעגלית ורציפה, מצב זה מאתגר את החוש המרחבי ומעודד מציאת שיווי משקל והתמקמות במרכז תוך כדי תנועה.


התנועה העגולה מהדהדת את הגיאומטריה האנטומית בה מאורגנים המפרקים ורקמות הגוף השונות. רציפות התנועה מרווה את הגוף בתנועה לה הוא זקוק, מעצימה את זרימת המידע במערכת הסנסורית, ומסייעת בשכלול תמונת הגוף הפנימית ומציאת מסלולי תנועה חדשים.

כסא ה- FLOW מסייע לפיתוח התנועתיות בגוף אך גם מאפשר להציג מעין חידה לגוף, למרות שהוא מגרה תנועה אינסופית אנו יכולים באופן פרדוקסלי להשתמש בו כדי לשאוף לעצירת התנועה חיצונית.


מצב זה בו אנו שואפים להיות במנוחה בתנוחה מסוימת כשסף התנועה תמיד מאותגר, מאפשר לנו לצלול לעומק הפער בין התנועה לתנוחה ולחקור לעומק כיצד התנועה מתרחשת בנו. חקירה זו חושפת ומשכללת את התנועה הפנימית עד למצב בו מתוך תנועה פנימית פועמת מתמלא הגוף במתח בריא הזורם בו בחופשיות ותומך בו בעוד הגוף חופשי מאחיזות מקומיות ברקמות השונות. 


עבודה עם כסא ה-FLOW מדגישה את צמדי הניגודים המשלימים- שקיעה מול הזדקפות ומתח מול הרפיה, חושפת את הדינמיקה בין מכלולי גופינו ואת הדרך היעילה ביותר לנוע. בעזרתו אנו יכולים לשאוף להישג המשמעותי הראשון בתהליך – למצוא כיצד להיות בצורה חיצונית כלשהי מתוך חוויה פנימית של חופש.

לאחר שנבסס את הקשב למרחב התחושתי ונחוש את הזרימה הפנימית המתרחשת בנו, נלמד באופן טבעי ובעזרת תרגילים מודרכים לחשוב את הגוף בצורה המתאימה למבנהו ולדינמיקת התנועה הטבעית עבורו. כך נוכל לשכלל את המיינד המפעיל את הגוף ומייצר עבורו את תוכנית התנועה או הדימוי התנועתי.

כשאנו למדים כיצד לייצר דימויי תנועה הנגזרים משפת התנועה הטבעית, וכיצד ליישמם בגופנו, אנו יכולים להשתמש בשפה תנועתית זו כדי להמשיך ולפתח את תבניות התנועה בגופינו ולתאם בין מערכותינו בתנוחות שונות ובמצבים משתנים, וכך להרחיב את המצב ההרמוני, בו כל חלק בגוף משתתף ותורם את חלקו בכל מטלה שאליה שאנו מתכוונים.


במצב המתואר הזרימה הפנימית נמצאת בהרמוניה עם הצורה החיצונית, הגוף מתואם בצורה מושלמת עם המיינד והמיינד עם הכוונה. מצב זה מתאפיין בתחושת שלמות ואחדות מיוחדת בגוף, וניתן לתארו כשחרור פעיל המתבטא בתנועה חסרת מאמץ.

היכולת לשחרר היא שער לתנועה הרמונית אמיתית, שכן שחרור משמעו הסכמה לזרום עם מה שיש, ללא המפגש הזה עם המציאות וקבלתה, תמיד נהיה בעמדה פנימית של מאבק וניסיון לשלוט. 


אמנות השחרור הפעיל היא תוצר של פיתוח מודעות רחבה למרכיבי הוויתנו, ויישום אקטיבי של תפיסת מציאות הוליסטית, בה מידת ההרמוניה בין מערכות הגוף-נפש-סביבה, ודינמיקת התנועה הן המפתח ליצירת שינוי.


תהליך שחרור זה מתרחש בהדרגה, ההתקדמות היא אינסופית, ספירלית ורב מימדית, עם זאת בכל צורה ובכל רמה שבה נבחר לתרגל ישנו מהלך חוויתי ברור המהווה את לב השיטה הנקרא 'מדיטציית flow'.

מדיטציית ה-flow מורכבת ממספר תנועות מנטליות המניעות תהליך מעגלי שמטרתו פיתוח ושכלול שלמותנו ההרמונית וחיסכון באנרגיה אותה נוכל להפנות לכל כוונה שנרצה לממש.


מהלך זה הוא תמצית התרגול, והוא מבוסס על הרעיון שאנו כבר נמצאים במצב מסוים של תואם בין מרכיבי הוויתנו, ושניתן לייצר שינוי על ידי התבוננות אקטיבית באופן בו אנו מבטאים את התנועה המתרחשת בנו.


מהלך זה יכול להיתפש ולהתבצע ברמות שונות, החל ברמה הפיזית ועד המנטלית, מרכיבי ההרמוניות שזורים זה בזה והדבר החשוב באמת הוא יכולתו של המתרגל לגשת לתחושות ולמידע הקיימים בכל שדה. עם זאת ישנה חשיבות להתפתחות הדרגתית, לכן השלב הראשון הוא לתרגל את ההרמוניה הראשונה גוף-מיינד.

× צור קשר